MAXIME LAHOUSSE Director of Photography

Maxime studeerde in 2015 af aan Luca school of Arts, campus Narafi. Na haar opleiding ging ze meteen aan de slag als camera assistent op verschillende Vlaamse films, series en reclame shoots. De ambitie om zelf te creëren bleef echter groot, en een aantal jaar later maakte ze de overstap naar Director of Photography. 

In 2019 werkte Maxime mee aan tal van kortfilms. Het Kortfilm Festival van Leuven bekroonde ‘Gyre’ met de VAF Wildcard en met de kortfilm ‘Nesting’ won ze daar de prijs voor beste cinematografie. Die erkenning zorgde meteen ook voor een extra duwtje in de rug richting een carrière als DOP.

In 2020 draaide ze de webreeks ‘Brak’ en de documentaire ‘En toen was het stil’. Een jaar later stond ze achter te camera voor haar eerste TV-reeks, getiteld ‘Chantal’. In 2022 werkte Maxime als DOP op de Belgische-Ierse co-productie ‘Northern Lights’. In de toekomst wil ze zich voornamelijk focussen op het maken van narrative content.

Maxime: "Eén van de thema’s die mij vandaag het meest bezig houdt, is dat van gelijke kansen van voor mannen en vrouwen. Dat is niet onlogisch omdat ik er als vrouw in de audiovisuele sector ook vaak mee geconfronteerd wordt. 
 

Het bundelen van verschillende freelancers hun krachten kan ik alleen maar aanmoedigen. Ik hoop dan ook dat de beroepsvereniging gerelateerde thema’s in de toekomst nog meer hun plaats kan geven binnen de sector.”