VOTF Ledenvergadering

Op woensdag 13 maart 2024 om 19h hebben wij een ledenvergadering bij Option Media, Zandvoortstraat C8, 2800 Mechelen.
Om 20h geeft Maarten Francq een lezing over Artificiële Intelligentie in de audiovisuele sector.
Voor die lezing, die één uur duurt, zijn ook medewerkers van onze bedrijven zeker welkom.

Om 19h vergadert VOTF in de lounge. de lezing heeft aansluitend plaats in de projectiezaal met 25 zitplaatsen.

Dank om uw komst aan te kondigen, de plaatsen zijn beperkt.

Toegang via de lounge rechts van de hoofdingang.

 

Maarten Francq is van opleiding Industrieel Ontwerper, maar maakte door een ManaMa Multimedia en Virtual Reality reeds snel de sprong naar het ontwerp en de aansturing van complexe videosystemen voor festivals en grote events.

Als VJ en videokunstenaar, balancerend op de rand tussen kunst en technologie, werkte hij wereldwijd mee aan onder andere Tomorrowland Atlanta (VS), het lichtfestival van Sjarjah (VAE) en het lichtfestival van Gent (BE). In de muziekwereld werkte hij mee aan concepten voor de stadiumshows voor onder andere Marco Borsato (NL), Robbie Williams (UK) en Titziano Ferro (IT).

Sinds de technologie die ontwikkeld werd binnen de live entertainmentindustrie ook binnen de broadcastwereld zijn intrede deed, is hij erg actief betrokken bij de ontwikkeling van Extended Reality toepassingen, proof-of-concepts en world’firsts.
Maarten Francq was binnen het RITCS tussen 2018 en 2020 opleidingshoofd van de Professionele Bachelor Audiovisuele Technieken en herschreef in die hoedanigheid met het hele team de volledige opleiding om deze technology-shift ook in de opleiding in te schuiven.

Als deel van het Whitelight (UK) team was hij betrokken bij de implementatie van de eerste XRstudio specifiek ontwikkeld voor blended learning aan de Universiteit van Michigan (USA), van waaruit reeds vandaag in extended reality aan training en kennisdeling wordt gedaan.

Als certified trainer en beta-tester voor verschillende mediaserverbedrijven is hij erg nauw betrokken bij de ontwikkeling en innovatie binnen deze markt en dan ook erg actief en gerespecteerd in de verschillende online gebruikersgroepen.

De laatste jaren werkte hij onder andere als PWO-onderzoeker binnen het kenniscentrum PAKT aan het RITCS, waar hij proof-of-concepts ontwerpt voor digitale aansturingen voor live-events en de invloed, mogelijkheden en uitdagingen van artificiële intelligentie voor de broadcast en live-entertainmentsector probeert te integreren in projecten, met oog voor de competentieshift die gaande is.