MEDIARTE start nu opleidingstrajecten

mediaNXT2023

Word jij partner in het volgende mediaNXT-opleidingstraject?

MEDIARTE organiseert in 2023 drie nieuwe trajecten onder de naam mediaNXT om jongeren naar een werkplek in de audiovisuele sector te begeleiden en nodigt jullie uit om hieraan mee te werken.

mediaNXT is een initiatief van MEDIARTE en Vlaams Minister van Media Benjamin Dalle om een toegankelijk, divers en inclusief medialandschap te realiseren. 

Kansen geven aan jongeren die een kans nodig hebben, is het opzet.

In de voorbije mediaNXT 2022 editie lag de focus op Digital Content Creators. Dit traject werd gerealiseerd in partnerschap met VRT, DPG Media, SBS, Mediahuis en Woestijnvis. De partners zorgden voor 49 masterclasses en 33 opleidingsplekken. De beleving hiervan was een succes. 

Bekijk hier de aftermovie.

MEDIARTE houdt de vinger aan de audiovisuele pols.

Twee trajecten staan op de rails, klaar voor jullie om in te stappen:

  • mediaNXT Audio
  • mediaNXT Cinematografie

Waaruit bestaat het Opleidingstraject?

Een standaard-traject bestaat uit 1 intensieve week bootcamp met masterclasses en workshops gevolgd door 3 tot 4 opleidingsweken bij een van de deelnemende partners.

Wie de samenwerking in een mediaNXT-traject aangaat, krijgt de mogelijkheid om enerzijds 1 of meerdere professionals voor te dragen die een masterclass of workshop geven tijdens de bootcamp. Je bepaalt mee de invulling van een rijk en divers opleidingstraject.

Anderzijds creëer je mee de omstandigheden om 1 of meerdere getalenteerde jongeren in je eigen leeromgeving aan het werk te zien, met de kans hen aan te werven of hen aan te bevelen bij partners in het werkveld.

Met de zeer gewaardeerde medewerking van 

THE BELGIAN SOCIETY OF CINEMATOGRAPHERS (SBC) 

Vlaamse Onafhankelijke Film&Televisie Producenten

Vlaamse Audiovisuele Facilitaire Bedrijven

Indien je de samenwerking wilt aangaan, contacteer medianxt@mediarte.be 

We komen graag langs om toelichting te geven bij de twee trajecten.