Het Verhaal van Vlaanderen, het verhaal van VOTF

Toen de Vlaamse audiovisuele sector in haar eigen prehistorie sudderde (1984) was ik cameraman van de Vlaamse langspeelfilm “De Leeuw van Vlaanderen”. In onze sector kreeg die film, vooral de opnameperiode, legendarische proporties. De film van Hugo Claus werd, zacht uitgedrukt, geen succes. Maar er werd in die periode de basis gelegd waarbij een ambacht uitgroeide tot een belangrijke industrie: de Vlaamse audiovisuele sector. 

De Leeuw van Vlaanderen

Als ik iets wil zeggen over de huidige reeks “Het Verhaal van Vlaanderen” heb ik, al zeg ik het zelf, recht van spreken.

Wat ik nu zie vind ik verbluffend goed gemaakt. De reeks “Het Verhaal van Vlaanderen” is in alle opzichten een showreel geworden van wat de Vlaamse audiovisuele industrie kan. Het is een symfonie waar alle hoogst gespecialiseerde beroepen van onze sector bij elkaar komen en waar ervaren rotten-in-het-vak samen met jonge mensen het beste van zichzelf geven. Ik kijk met verbazing naar het indrukwekkend eindresultaat.

En terwijl ik thuis naar deze reeks kijk op mijn groot 4K scherm, spelen voor volle zalen de films Close, Zillion en Onze Natuur. En dan hebben we het nog niet gehad over de streaming platforms.

De Vlaamse audiovisuele sector is helemaal volwassen geworden en internationaal gerespecteerd. Onze bedrijven en de freelancers draaien op volle kracht, er is nooit zoveel werk geweest.

 

En dan is er, je voelt mij al komen, VOTF. Meer dan ooit is onze beroepsvereniging nodig. Meer dan ooit moet VOTF haar leden vertegenwoordigen tegenover de federale overheid, de Vlaamse regering, de zenders, de producenten en de andere vakverenigingen. Ook ons lidmaatschap bij UNIZO is belangrijk. Tijdens de corona-periode heeft VOTF zijn nut zeker bewezen.

Ik krijg dikwijls de vraag “Wat krijgen we dan voor ons lidmaatschap in de plaats?”. Om op die vraag te antwoorden heeft VOTF deze nieuwe website gemaakt: www.votf.be.

Onze grote dank om ook in 2023 lid te blijven of aan te sluiten.

 

Wim Robberechts

Voorzitter VOTF 0496/550 550

wim.robberechts@votf.be