VALERIE THYS, presentatrice

Sinds 2005 is Valerie Thys in België een bekend gezicht als presentatrice (VRT, RTBF, VIER, Kanaal Z) met een ruime ervaring in live events, online shows, TV, radio en podcast uitzendingen. Ze modereert en interviewt als native speaker in het Nederlands, Frans en het Engels. Haar interessegebieden zijn: duurzaamheid, klimaatverandering, gendergelijkheid, ondernemerschap en innovatie. 

Van 2001 tot 2005 werkte ze als productieverantwoordelijke bij JOKFOE, het voormalig productiehuis van Chris Cockmartin en Goedele Liekens.

Van 2009 tot 2018 werkte ze fulltime als weersvoorspeller voor verschillende mediazenders. 

Vandaag spitst haar kernactiviteit zich rond het presenteren van bedrijfsevents en corporate podcasts en presentaties voor Kanaal Z.  Door middel van haar presentaties en communicatieskills wil ze klanten en organisaties te helpen om helder en krachtig te communiceren over hun (nieuwe) activiteiten maar ook hun inspanningen om duurzamer te ondernemen. Als voormalig docent aan Syntra en startersmentor bij Start-it KBC begeleidt ze ook start-ups in hun duurzame communicatie. 

Tijdens de pandemie behaalde ze aan Harvard Business School online het certificaat Sustainable Business Strategy en rondde ze aan de Universiteit van Wageningen en de Technische Universiteit Delft een online Master rond duurzaamheidsonderwerpen af. 

In juli 2021 kreeg ze in Londen de prijs “Woman in Media” van Wintrade Global voor haar carrière als presentatrice. 

Waarom ik mij aansloot bij VOTF ?

Omdat de weg naar duurzame samenwerking de enige manier is om bergen te verzetten. Tijdens de pandemie werd duidelijk dat ook onze sector meer nood had aan samenwerkingsverbanden en was VOTF de beste manier om met elkaar in contact te blijven en geïnformeerd te worden over hoe we onze belangen konden verdedigen. In een steeds snellere en veranderende wereld is het belangrijk om iedereen mee te trekken om de creativiteit van de audiovisuele en evenementensector te garanderen. Want deze sectoren blijven van onschatbare waarden voor ons land en onze cultuur.

(www.valeriethys.com)