Informatie over btw-aangifte

Zowel voor de btw-aangifte over februari, als deze over de maand maart, én de eerste kwartaalaangifte werd in een algemeen uitstel voorzien. Voor de btw-aangifte over februari werd uitstel verleend tot 6 april. De aangiften over de maand maart en de eerste kwartaal moeten uiterlijk  pas 7 mei ingediend zijn.

Om tijdens deze coronacrisis wat financiële ademruimte te geven, werd besloten dat de btw over februari uiterlijk pas tegen 20 mei betaald moet zijn en de btw over maart pas tegen 20 juni. Voor kwartaalaangevers is er uitstel tot 20 juni voor betaling van de btw over het eerste kwartaal.

Ook voor de btw over de maand april voorziet de regering nu in een bijkomende aangifte- en betalingstermijn. De btw-aangifte zal uiteindelijk pas tegen 5 juni ingediend moeten zijn (normaliter 20 mei). Met de betaling van de eventueel verschuldigde btw kan gewacht worden tot 20 juli, wat ook een uitstel met twee maanden betekent ten opzichte van de gewone betalingstermijn.

Met dank aan Decofis